2016. április 4., hétfő

Bevezetés (prológus)

http://45.media.tumblr.com/86c993c84e089336cebed34f35638188/tumblr_nf5hcjXTlw1s2eq4yo1_500.gif
Csak arra vágytam, hogy egy kicsit újra gyerek lehessek. Erre mit kaptam? Egy elmebeteg Pán Péter jelöltet és a kis csicskáit, akik nem engedik elhagyni a szigetet. Az álmomból rémálom lett, egy szempillantás alatt.  Én és a kislányos dolgaim. Ha ez nem lenne, talán még ők is élnének. Sőt, biztosan. Ez mind az én hibám, és már nincs kiút...
Hajnalban óracsörgés zavarja meg álmaimat. Fáradt szemem résnyire kinyitom, felsóhajtok. Már megint egy hétfő reggel. Mehetek iskolába, ahol antiszociális elmebetegekkel vagyok körülvéve nyolc órán keresztül, és mikor hazamegyek, akkor is magolhatom a másnapi anyagot, magamra meg időm sincs. Mellette ott van az edzés, ahova próbálok beilleszkedni, és kihozni magamból a lehető legtöbbet. Barátaimat alig látom. Kivéve Haydent. Vele minden percemet együtt töltöm a suliban. Már amikor együtt vannak az óráink. Hayd már szinte a testvérem. Kicsit ellentétek vagyunk, mégis hasonlítunk. Egy azon dologra gondolunk, és sosincs "csendes űr" a beszélgetéseink közt. Ő tartja bennem a lelkem a sok drogos vagy esetleg agyilag visszamaradott között.
Néha olyan jó lenne elmenni innen. Egy másik helyre. Egy helyre, ahol nincsen iskola, és nincs megkötve a kezem. Ahol van időm magamra, és velem egyidősek vesznek körül, akik remélhetőleg nem agyatlanok. Mondjuk mint Sohaország. Bár az a hely nem létezik. Vagy mégis?
Hirtelen kipattanok az ágyból és a laptopom felé veszem az irányt. Figyelmes kutatásba kezdek, s a szívem zakatolni kezd, mikor nem egy oldalon írnak a helyről. Létezik. - csillan fel a remény aranybarna szememben.
Hosszas tanulmányozás után az órára téved tekintetem. Basszus elkések! - pattanok fel hirtelen a székről. A buszon előcsúsztatom zsebemből telefonom, s azon folytatom tovább a kutatást. Egyre jobban megtetszik az ötlet, hogy elutazzak oda, s legalább egy hónapot ott töltsek...

8 megjegyzés:

  1. Szeretettel meghívlak az oldalamon megrendezett versenyre :) http://diamondqueenbybella.blogspot.hu/

    Ölel,
    Bella

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon érdekesnek ígérkezik! Várom a kövi részt ;)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm... elég bejövős 😁 már várom a folytatást!!! ;) :p

    VálaszTörlés
  4. Én tuti utazom veletek! ��
    Puszi, G

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Most találtam rá a blogodra, az egyik blogos csoportban publikált hirdetésednek köszönhetően. Már akkor is nagyon megfogott a fülszövege, és hogy kiknek ajánlod a sztorit.
    Úgy gondoltam, hogy miért is ne, hiszen ritkán találkozni Pán Péteres sztorikkal magyarul.
    Így hát, elolvastam a bevezetést, és, hogy is mondjam, nem igazn fogott meg.
    Egy bevezetésnek/prológusnak/akárminek is akarod hívni pont ez a lényege. Hogy magával ragadja az olvasót, és hogy felizzítsa benne a tüzet.
    Erre meg...megkaptuk a főszereplő ébredését, és a véleményét az iskoláról.
    Ha nem tudnám, hogy egy Pán Péteres blogról van szó, valószínűleg már régen abbahagytam volna az olvasást, így, bevezető alapján.
    Én a helyedben átírnám ezt, vagy esetleg teljesen hanyagolnám a bevezetést, hiszen nem mindenhol van szükség rá.
    Emellett a mondatalkotásod se igazán nyerte el a tetszésemet.
    Például rengeteg sok tőmondatot viszel bele a szövegbe, nem igazán használsz vesszőket. Ezt akkor vettem észre, mikor elolvastam a főszereplő legjobb barátnőjéről szóló bekezdést. Na, az tényleg tele van tőmondatokkal.
    Így utólag még azt tanácsolnám, hogy a szöveg szerkezetét állítsd sorkizártra. Szerintem úgy sokkal szebb.
    Ui.: Ezzel a hozzászólással csak segíteni akartam, mert szerintem a történetből sok mindent ki lehetne hozni, ha jól megírod. :)
    Puszi: Hope

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Hope!
      Nagyon köszönöm az észrevételed :) A többi helyen sorkizárt amúgy a szöveg, itt elmaradt. Kijavítom a hibákat!
      - Faith

      Törlés
  6. Szia!^^
    Emlékszem, hogy még régebben kezdtem olvasni a blogodat, aztán valamiért félbehagytam. Ne kérdezd, nem tudom az okát! :P
    Annyi biztos, hogy nagyon örülök annak, hogy ismét ráleltem, mert imádom ezt a történetet:)
    Hatalmas ölelés, Violet

    VálaszTörlés
  7. Szia ! :D
    Nagyon nagyooon SZERETEM az Egyszer volt hol nem voltot !!! És a kedvenc szereplőm Pán *-*.Nem csak Pánt ha nem Robbie-t is nagyon szeretem annyira jól alakítja a színész annyira összhangban van a karakterrel hogy wow. Szóval ez kedvemre való történet lesz !!!! :D

    VálaszTörlés